Versteend Hout

Filter

Versteend Hout

Versteend hout is hout dat in de loop van miljoenen jaren onder hoge druk is veranderd in steen. Het is gefossiliseerd, in dit proces zijn alle organische componenten vervangen door mineralen. Veelal zijn dit kwartsen of andere silicaten. Sommige stukken in Australië zijn zelfs helemaal gefossiliseerd in edel-opaal wat op de internationale markt een enorme waarde heeft. In principe is het kwarts waar in het versteend hout fossiliseert kleurloos maar door de toevoeging van andere elementen kan het spectaculaire kleuren aannemen.
 

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

Geopaliseerd hout - Klein

Geopaliseerd hout - Klein

12,50

Soort : Geopaliseerd hout Vindplaats : Lightningridge, Australië Ouderdom : Krijt Len.....

Geopaliseerd hout middel

Geopaliseerd hout middel

20,00

Soort : Geopaliseerd hout Vindplaats : Lightningridge, Australië Ouderdom : Krijt CT : .....

Verkiezeld hout Whitby

Verkiezeld hout Whitby

3,00

Soort : Verkiezeld hout Vindplaats : Whitby, United Kingdom Ouderdom : Jura Lentge : 33 mm Bre.....

Versteend hout Holzmaden

Versteend hout Holzmaden

7,50

Soort : Versteend hout Vinplaats : Ohmden, Besuchersteinburg, Holzmaden, Duitsland Ouder.....

Versteend Hout Nederland

Versteend Hout Nederland

2,25

Soort : Versteend hout Vinplaats : Oost Nederland Ouderdom : Onbekend Lengte : 15 tot 45 m.....

Versteend hout Steinhart

Versteend hout Steinhart

4,95

Soort : Versteend hout Vindplaats : Steinhart, Duitsland Ouderdom : Onder Oligoceen +/- 30 miljoen.....