Gastropoda - marine

Filter
  • Gastropoda
  • Land van Herkomst

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden nog steeds beoefend wordt. Veel mensen kiezen ervoor om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.

Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingsgebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, wanneer is het gevonden, op het strand etc. al deze gegevens zet je thuis in een database.

Gastropoda / Slakken

De naam gastropoda betekent buikpotig en refereert naar de gespierde poot die alle slakken hebben om zich voort te bewegen. Daarnaast zijn het de enige weekdieren die zowel op het land als in mariene omgeving voorkomen. Zij hebben zich aangepast aan elk milieu.

Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!