Fossielen

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Het Fossilisatie proces

Als een organisme sterft en word bedekt met sediment is er een kans dat het organisme in loop der tijd "tijd in miljoenen jaren" versteend/fossiliseert. Het gaat bij fossielen in bijna alle gevallen harde onderdelen van het lichaam. Als we het over fossielen hebben dan hebben we het in de meeste gevallen dus over dingen als botten, tanden, schelpen enzovoort. In het fossilisatie proces zelf worden organische delen vervangen door mineralen door druk, tempratuur en andere natuurlijke invloeden. Mineralen als calciet en pyriet zijn goede voorbeelden van mineralen die tijdens de fossilisatie het organische materiaal vervangen.

Paleontologie

Paleontologie is de wetenschap die zich bezig houd met de studie naar fossielen. Aan de hand van fossielen proberen deze wetenschappers “ de paleontologen “  de evolutie van het voorbijgaande leven te reconstrueren. Ook worden paleo-ecosystemen en de hierin voorkomende fossiele organisme bestudeerd.

Geologie

De Geologie is de wetenschap die zich bezig houd met de gesteenten en ouderdom van onze planeet. De wetenschappers “ de geologen “ gebruiken vaak gids fossielen om de ouderdom van gesteenten vast te stellen. Als bepaalde soorten fossielen soorten op 2 geografisch verschillende plekken voorkomen dan is het bijvoorbeeld aannemelijk dat deze gesteenten de zelfde ouderdom hebben.

Fossielen verzamelen

Er zijn veel mensen die zich bezig houden met fossielen als hobby. Deze hobbyisten worden amateur-paleontologen genoemd. Maar als men een zorgvuldige fossielen collectie opbouwt dan wil dat niet zeggen dat er geen wetenschappelijke waarde aan vast kan zitten. Er zijn fossielen verzamelaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de paleontologie door vondsten en ingevingen. Hoewel dit een uitzondering is zal het altijd boeiend zijn om met fossielen bezig te zijn. Het opbouwen van een collectie als wel het verzamelen en prepareren van materiaal zullen de nodige uitdagingen opleveren. Het resultaat is bijna altijd een grotere kennis van het voorbijgaande leven op aarde. Tegenwoordig is er ook online enorm veel informatie te verkrijgen over vindplekken geologische formaties en andere aanverwante onderwerpen. Ook is er een enorme online markt ontstaan die zich commercieel bezig houd met fossielen. Het is altijd een risico dat de juiste gegevens bij een fossiel ontbreken of dat er met het fossiel geknutseld is. Daarom is het van groot belang om de juiste leverancier te vinden. Wij leven een gevarieerd aanbod aan van 100% authentieke fossielen mineralen edelstenen en schelpen daarom is mineralenenfossielenkopen altijd de eerste keus! En wil je meer info over mineralen en fossielen? Ga dan eens naar www.mineralen-fossielen.nl