Arthropoden

Filter

Fossiele Arthropoden

Hoewel alle arthropoden een hard pantser hebben zijn fossielen zeldzaam tot extreem zeldzaam te noemen. Toch zijn er zeker wel fossielen van andere arthropoden bewaard gebleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zeepokken, krabben, kreeften, degenkrabben, en heel af en toe spinnen en insecten. De Arthropoden vormen de grootste diergroep op onze planeet.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

0040 Fossiele garnaal

0040 Fossiele garnaal

60,00

Soort : Caridea Sp, / (Dana, 1852) Vindplaats : Solnhofen, Duitsland Ouderdom : Jura .....

0053 Mecochieus longimanus (Positief & Negatief)

0053 Mecochieus longimanus (Positief & Negatief)

275,00

Soort : Mecochirus longimanatus / (Schlotheim, 1822) Positief & Negatief Vindplaats : Sol.....

Diplichnites

Diplichnites

10,00

Soort : Diplichnites Sp, / (D' Orbigny, 1842) Vindplaats : Wisniówka, Kielce, Polen Oud.....

Elder ungulatus

Elder ungulatus

14,00

Soort : Elder ungulatus / (Münster, 1839) Vindplaats : Solnhofen, Duitsland Ouderdom : Jura .....

Eryma modestitormis

Eryma modestitormis

85,00

Soort : Eryma modestitornis Vindplaats : Solnhofen, Duitsland Ouderdom : Jura Lengte : 82 mm B.....

Garnaal XL

Garnaal XL

95,00

Soort : Caridea Sp, / Dana, 1852 Vindplaats : Solnhofen, Duitsland Ouderom : jura .....