Schelpen

Schelpen Kopen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden nog steeds beoefend wordt. Veel mensen kiezen ervoor om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.

Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingsgebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, wanneer is het gevonden, op het strand etc. al deze gegevens zet je thuis in een database.

Gastropoda - marine

De naam gastropoda betekend buikpotig en refereert naar de 1e gespierde poot die alle slakken hebben om zich voort te bewegen. Daarnaast zijn het de enige weekdieren die zowel op het land als in mariene omgeving voorkomen. Zij hebben zich aangepast aan elk milieu. In de categorie Gastropoda - marine vind u alle slakken die in marine habitats voorkomen, dus zowel zoetwaterslakken als brakwater en zeeslakken.

Gastropoda - Land

De naam gastropoda betekent buikpotig en refereert naar de gespierde poot die alle slakken hebben om zich voort te bewegen. Daarnaast zijn het de enige weekdieren die zowel op het land als in mariene omgeving voorkomen. Zij hebben zich aangepast aan elk milieu.

Bivalvia

Bivalven of simpel weg tweekleppigen zijn weekdieren die twee kleppen hebben om het dier in het midden te beschermen tegen predatie of invloeden van stroming en andere natuurlijke/biologische invloeden.

Cephalopoda

Onder cephalopoda verstaan we inktvissen en octopussen. Dit zijn de meest intelligente van alle ongewervelde dieren. Vele soorten communiceren via kleur en hebben inkt om zich tegen aanvallers te verdedigen. Hoewel de meeste soorten tegenwoordig geen schelp meer hebben, zijn er nog steeds enkele met een schelp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleine spirula spirula.

Polyplacophora

Polyplacophora ofwel keverslakken zijn de meest onbekende mollusca zij hebben net als slakken een grote voet om zich voort te bewegen. Maar in plaats van een huisje bestaat het pantser van deze dieren uit 8 delen.

Schaphopoda

Schaphopoda of stoottandjes zijn een aparte klasse binnen de Mollusca. Zij vormen een holle buis waar het beestje in zit. Hoewel het diertje wormachtig aandoet zijn het echte weekdieren. Er zijn vandaag de dag zon 300 levende soorten bekend.

Tot Slot

Dus ben jij op zoek naar schelpen? kijk dan snel op www.mineralenenfossielenkopen.nl voor het mooiste aanbod en de beste prijzen. En wil je gewoon meer weten over schelpen? kijk dan eens op www.mineralen-fossielen.nl voor een database met soortenoverzicht en meer.

Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!