Fossiele Haaientanden

Filter

Fossiele haaientanden

De  kraakbeenvissen (haaien, roggen en chimeras) zijn een diergroep binnen de chordata de gewervelden dieren.  Al deze dieren hebben zich ontwikkelt tot predatoren (roofdieren) en vele staan aan de top van de voedselketen. Deze dieren worden kraakbeenvissen genoemd omdat de botten voor een groot deel uit kraakbeen bestaan. Dit zelfde kraakbeen zorgt voor een slechte kans op fossilisatie. Daarom zijn er alleen afdrukken, tanden en wervels als fossiel bekend. De fossiele haaientanden zien we het vaakst terug. Dit komt omdat deze tanden erg hard zijn, daarnaast wisselt een gemiddelde haai heel vaak zijn tanden. Als er een haaientand is versleten zitten er al weer drie nieuwe tanden voor in de plaats.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

Galeocerdo latidens

Galeocerdo latidens

3,00

Soort : Galeocerdo latidens / (Agazzis, 1834) Vindplaats : Nieuwvliet, Zeeland, Nederland Ouderdom.....

Haaien braaksel

Haaien braaksel

15,00

Soort : Acanthodus Sp, / (Haaienbraaksel) Vindplaats : Turin Hill, Angus, Schotland Ouderdom .....

Lamna nasus

Lamna nasus

2,25

Soort : Lamna nasus / (Bonnatere, 1788) Vindplaats : Mill, Noord-Brabant, Nederland Ouderdom : Pli.....

Paleocarcharodon orientalis (Pathalogisch)

Paleocarcharodon orientalis (Pathalogisch)

30,00

Soort : Paleocarcharodon orientalis / (Sinzow, 1899) Vindplaats : Khouribga, Marokko Ouderdom.....

Physogaleus contortus

Physogaleus contortus

3,00

Soort : Physogaleus contortus / (Cappeta, 1980) Vindplaats : Nieuwvliet, Zeeland, Nederland O.....

Sphyrinidae

Sphyrinidae

3,00

Soort : Sphrynidae Sp, (Rafinesque, 1810) Vindplaats : Niewvliet, Zeeland, Nederland Ouderdom.....