Barnsteen

Filter

barnsteen

Barnsteen heeft als chemische formule: C10H16O en het is in tegenstelling tot wat mensen vaak denken geen mineraal maar een fossiel. Dat komt omdat alle organische mineralen eigenlijk geen mineraal genoemd mogen worden. Een van de eisen voor het zijn van mineralen is dan ook dat zij een natuurlijke niet organische stof zijn.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

Ajkaiet

Ajkaiet

5,00

Soort : Ajkaiet / var. Barnsteen Vindplaats : Ajka, Hongarijë Ouderdom : Senoon, Krijt .....

Baltisch Barnsteen met Insect

Baltisch Barnsteen met Insect

20,00

Soort : Baltisch barnsteen met insect Vindplaats : Baltische kust, Lithouwen Ouderdom : Eocee.....

Kopal

Kopal

3,00

Soort : Kopal Land van Herkomst : Madagaskar Ouderdom : +/- 1 miljoen jaar oud Lengte : 15.....

Sumatraanse Barnsteen

Sumatraanse Barnsteen

5,00

Soort : Sumatraanse barnsteen Vindplaats : Een steenkoolmijn in Sumatra, Indonesië Ouderom : .....