Cephalopoda

Cephalopoda

Tot de cephalopoden behoren de inktvissen, octopussen, nautilussen en zeekatten daarnaast ook enkele uitgestorven groepen zoals bijvoorbeeld de ammonieten en belemnieten. Veel inktvissen en octopussen spuiten inkt om zich zelf tegen roofdieren te verdedigen, daarnaast communiceren ze door hun lichaam van kleur te veranderen. Het zijn dus erg intelligente weekdieren die soms ook een schelp dragen, dit kan een inwendige of een uitwendige schelp zijn. Veel schelp dragende soorten zoals de nautilus zijn echter bedreigt en mogen niet zomaar verzameld worden. De soorten die men wel mag verzamelen (zonder papieren) zijn zo nu en dan op mineralenenfossielenkopen.nl terug te vinden. Dus wie weet vind jij nog een leuke Spirula spirula of wat anders….

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.
Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. al deze gegevens zet je thuis in een database.

Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!

Spirula spirula

Spirula spirula

2,25

Soort : Spirula spirula / (Linnaeus, 1758) Vindplaats : Het strand van La Playa de Veneguera, Gran .....