Geopaliseerd hout middel

20,00

Excl. BTW: 20,00

Excl. BTW:
20,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Versteend Hout

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Geopaliseerd hout
Vindplaats : Lightningridge, Australië
Ouderdom : Krijt
CT : 19.80

Lengte : 28 mm
Breedte : 16 mm
Hoogte : 11 mm
Geopaliseerd hout
Als hout versteend dan worden de organische delen van het hout vervangen door mineralen. Vaak zijn dit oxide mineralen zoals verschillende kwartsvarianten. In een zeldzamer geval word het hout vervangen door opaal, dit noemt men geopaliseerd hout. Zwarte opaal is de nationale edelsteen van Australië en dit word op slechts een paar locaties gewonnen. Een van die locaties is het wereldberoemde Lightningridge in New-South wales. Naast zwarte opaal worden er ook geopaliseerde fossielen gevonden zoals bijvoorbeeld belemnieten, schelpen en deze stukjes geopaliseerd hout. De prijs die ik reken voor stukjes geopaliseerd hout is € 1,- per karaat (een karaat is 0.2 gram). Voor grote stuken is de prijs € 0,50 per karaat. En niet alle stukken staan op de website dus wanneer u meer stukken kunt u mij het beste even mailen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Opaal

Op het moment is opaal een van de meest gewilde & geliefde en daarom dus duurste edelstenen ter wereld. Geen enkele opaal is zo gewild als de Australische opalen uit Lightningridge, Coober peddy en enkele andere gebieden in Australië. Van deze Australische opalen zijn ook een hoop verschillende soorten maar de duurste is wel de Austalian black opal. Naast Australische opalen zijn er echter ook heel veel andere soorten opaal. Zoals bijvoorbeeld honduras opaal, Mexicaanse vuuropaal en Ethiopische opaal.  Deze net genoemde soorten behoren ook tot een wat duurdere categorie opaal en staan wat betreft de prijzen net onder de Australische opalen. De goedkopere opalen zijn opalen waar vaak het kleureneffect ontbreekt zoals bijvoorbeeld gele opaal uit Tanzania, groene opaal uit Madagaskar en Andes opaal uit zuid Amerika.

Versteend Hout

Versteend hout is hout dat in de loop van miljoenen jaren onder hoge druk is veranderd in steen. Het is gefossiliseerd, in dit proces zijn alle organische componenten vervangen door mineralen. Veelal zijn dit kwartsen of andere silicaten. Sommige stukken in Australië zijn zelfs helemaal gefossiliseerd in edel-opaal wat op de internationale markt een enorme waarde heeft. In principe is het kwarts waar in het versteend hout fossiliseert kleurloos maar door de toevoeging van andere elementen kan het spectaculaire kleuren aannemen.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder