Versteend hout Holzmaden

7,50

Excl. BTW: 7,50

Excl. BTW:
7,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Versteend Hout

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Versteend hout
Vinplaats : Ohmden, Besuchersteinburg, Holzmaden, Duitsland
Ouderdom : Toarcien, Jura

Lengte : 170 mm
Breedte : 115 mm
Hoogte : 30 mm
Versteend hout - Holzmaden
Een prachtig stukje versteend hout in posidonia schalie uit het toarcien, jura van het Duitse plaatsje Holzmaden. Het stuk hout zit over de lengte van het hele oppervlak, maar nog niet alles is uitgeprepareerd, dus dat zou u eventueel zelf nog kunnen doen. aan de onderkant van het stuk zitten ook nog wat posidonia schelpjes.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Versteend Hout

Versteend hout is hout dat in de loop van miljoenen jaren onder hoge druk is veranderd in steen. Het is gefossiliseerd, in dit proces zijn alle organische componenten vervangen door mineralen. Veelal zijn dit kwartsen of andere silicaten. Sommige stukken in Australië zijn zelfs helemaal gefossiliseerd in edel-opaal wat op de internationale markt een enorme waarde heeft. In principe is het kwarts waar in het versteend hout fossiliseert kleurloos maar door de toevoeging van andere elementen kan het spectaculaire kleuren aannemen.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder