Smaragd

20,00

Excl. BTW: 20,00

Excl. BTW:
20,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen Zuid-Amerika

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Soort : Smaragd / Var. Beril
Vindplaats : Capoeirana, Minas Gerais, Brazilië
Hardheid : 7.5 tot 8
Chemische formule : Be3Al2(Si6O18)

Lengte : 47 mm
Breedte : 43 mm
Hoogte : 37 mm
Smaragd
Smaragd is de groene variant van het mineraal beril. Al sinds de oudheid een van de meest gewaardeerde edelstenen. Smaragd heeft vaak flinke scheuren in breuken en is dus als edelsteen moeilijk om te verwerken. En net als bij andere edelstenen geld dus hoe zuiverder de steen hoe hoger de financiële waarde. De kleur kan variëren van licht tot gif en smaragd groen maar de streepleur is altijd wit. Deze kleuren komen door insluitsels van vanadium en chromium. De chemische formule is Al2Be3Si6O18 en daarmee is het een syclosilicaat. De naam komt waarschijnlijk van de Semitische taal, maar de betekenis is moeilijk terug te halen. In het oude Griekenland werd de term smaragd gebruikt voor alle groene edelstenen!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen - Zuid-Amerika

Zuid-America zit vol met mineralen, enkele bekende zijn de pyrieten uit de Andes. De smaragden uit Colombia. En de zeer grote variatie aan allerlei mineralen in Brazilië. De rhodochrosiet uit peru en de atacamiet uit chili. Zuid-Amerika bevat ook veel zeldzame mineralen, die maar in heel kleine hoeveelheden op aarde voorkomen.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder