microthyridina lagenalis

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Zeilleridae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : microthyridina lagenalis / (Schlotheim, 1820)
Vindplaats : Latton Quarry, Cerney Wick, Wiltshire, United Kingdom
Ouderdom : Jura

Lengte : 29 tot 35 mm
Breedte : 19 tot 27 mm
Hoogte : 19 tot 25 mm
Let Op! We hebben meerdere exemplaren op voorrad, Deze kunnen varieren in kleur en grote.
microthyridina lagenalis
Microthyridinia lagenhalis is een typische brachiopode uit de familie Zeilleridae en de orde Terebratulida. Het zijn overwegend ovale brachiopoden, alleen aan de onderkant zijn ze plat. Het oppervlak van de brachiopodes zijn ook vlak, maar er zijn twee grote ribben die uitkomen bij de punten aan de onderkant van de schelp.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Brachiopoden

Het woord brachiopoden betekend letterlijk armpotigen. Deze dieren behoren tot een aparte stam binnen het dierenrijk. Brachiopoden zijn zeedieren die voedseldeeltjes uit het water filteren. In het larvale stadium zwemmen ze vrij rond, maar als ze volwassen worden verankeren ze zich met de voet aan de bodem (of ander organisme). Dan ontwikkelen ze een harde schaal om het weke lichaam heen. In tegenstelling tot bij de bivalven / Tweekleppige zijn deze schelpen geen spiegelbeeld van de andere kant. Barchiopoden zijn al bekend van af het Onder Cambrium en ook vandaag de dag leven er nog zo’n 200 soorten. In het Paleozoïcum waren de brachiopoden veel soortenrijker, na de Perm trias extinctie echter zijn er een handje vol overgebleven. En is de rol voor een groot deel overgenomen door de bivalven, die in feite de zelfde rol in het ecosysteem vervullen. 

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder