Kwarts - Hagen

8,50

Excl. BTW: 8,50

Excl. BTW:
8,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen Europa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Kwarts
Vindplaats : Hohenlimburgerkalkwerde, Hagen, Duitsland
Hardheid : 7
Chemische Formule : SiO2
Datum : 16-07-2022

Lengte : 48 mm
Breedte : 34 mm
Hoogte : 45 mm
Let Op! Afmetingen zijn inclusief matrix.
Kwarts

Dit is een kwartskluster die ik op 16-07-2022 heb gevonden in de Hohenlimburgerkalkwerde in Hagen, Duitsland. De onderkant is van het stuk afgezaagd zodat het zelfstandig kan staan, wat ideaal is in de vitrine. Het stukje heeft aan twee kanten kristallen, aan de ene kant zitten grotere klusters. En aan de andere kant zitten kleinere klusters op donkere calciet kristalen. Het zijn heldere en gedeeltelijke transparante kwartskristallen die tot maximaal 5 milimeter groot zijn.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen - Europa

Ook in het continent Europa stikt het van de vindplaatsen voor mineralen. In ons eigen land, Nederland is het niet heel rijk bezaaid maar hebben we wel bijvoorbeeld de pyrieten en dolomieten uit Winterswijk. En ook de nodige mineralen uit de steenkoolmijnen van Limburg. Als we de grens over gaan naar duitsland en Frankrijk beginnen de groeves en mijnen pas echt talrijk te worden. Bekende vindplaatsen van mineralen in Europa zijn bijvoorbeeld het eiland Elba in Italië. De agaten van Idar Oberstein in Duitsland. De almandien granaten in Otztal, Oostenrijk. En de fluorieten uit Weardale, United kingdom.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder