Isocrinus basaltiformis SET

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Isocrinidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Isocrinus basaltiformis / (Miller, 1821)
Vindplaats : Boussagues, Frankrijk
Ouderdom : Onder Jura, +/- 185 Miljoen jaar oud.

Lengte : 2 tot 9 mm
Breedte : 4 tot 7 mm
Hoogte : 4 tot 7 mm
Let Op! Dit is een set, Per bestelling krijgt u 3 exemplaren.
Isocrinus basaltiformis

Isocrinus basaltiformis is een crinoide (zeelelie) soort die leefden van het trias tot en met het jura, er zijn zowel volledige exemplaren als losse stengeldelen gevonden. De segmenten hadden een stervormig uiterlijk en de hele zeelelies werden zo'n 6,5 centimeter hoog. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zeelelies / Crinoiden

De zeelelies zijn een diergroep binnen de stekelhuidigen (echinodermata) , tot de 2e helft van de 19e eeuw werd deze diergroep nog als uitgestorven beschouwd. Destijds waren alleen de fossielen exemplaren bekend uit verschillende gesteente lagen. In 1864 echter werd er uit het Vestfjord in Noorwegen voor het eerst een levend exemplaar opgevist. Het zijn dus ongewervelde dieren en zeker geen planten, hoewel ze daar misschien ver weg wat van weg hebben. Zeelelies behoren tot de echinodermata, dat is de zelfde groep waartoe ook de zeesterren, haarsterren en zee-egels toe behoren. Het lichaam van zeelelies bestaat uit een steel en 5 paar armen met op die armen kleinere “armpjes”. Deze armen staan gerangschikt rondom de mond in het deel dat de steel en de armen verbindt. De armen vangen voedseldeeltjes en brengen deze naar de mond toe. Er zijn er ook vrij zwemmende zeelelies en deze hebben geen steel. Vandaag de dag zijn er zo’n 625 levende soorten bekend, voornamelijk uit de tropische zeeën.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder