Gips - USA

2,25

Excl. BTW: 2,25

Excl. BTW:
2,25
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen Noord-Amerika

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Gips
Vindplaats : Howe Range, Wyoming, USA
Hardheid : 2
Chemische Formulle : CaSO4

Lengte : 8 tot 29 mm
Breedte :  6 tot 15 mm
Hoogte : 5 tot 13 mm
Gips
Het mineraal Gips is een calcium fosfaat CaSO4 dat meestal wit tot witgeel of doorschijnend is. Gips is een mineraal dat vele toepassingen kent in de inductie ;  onder andere als meststof. Maar ook als opvulling in tandpasta en verf. Ook in schoolkrijtjes, gietklei (Keramiek), Wc-potten en als grondverbeteraar is het in gebruik. Het is dus een veelzijdig mineraal en met een hardheid van 2 (Per definitie) is het ook een heel zacht mineraal. De breuk is schelpvormig, het kristalstelsel monoklien en de splijting is goed.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder