Diplodocidae bot - Klein

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Diplodocidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Diplodocidae Sp, / (Sereno, 1998)
Vindplaats : Howe Range, Wyoming, USA
Geologische Formatie : Morisson formatie
Ouderdom : Jura +/- 150 miljoen jaar oud

Lengte : 8 tot 45 mm
Breedte : 8 tot 19 mm 
Hoogte : 4 tot 12 mm
Diplodocus
Deze stukjes dinobot zijn afkomstig uit de zeer bekende Morrison formatie in Howe Range in Wyoming, USA. En stammen uit het jura, daarmee zijn ze ongeveer 150 miljoen jaar oud. Al ruim 2 jaar werk ik nu in het oertijd museum in Boxtel, en hier zijn we bezig om zo’n Diplodocus te prepareren en op te bouwen. Bij het prepareren echter komt er een hele hoop zand en soms helaas ook stukjes bot van af. Er zaten er van te voren ook al een hele hoop stukjes bot tussen het zand. Dit komt door dat het in Wyoming zelf al heel veel verweerd is geraakt, en daarnaast heeft het skelet nog eens 20 jaar in een opslag gelegen. Wat ook niet bevorderlijk is voor de conditie van het skelet.

Al dat zand en gruis wat na de preparatie vrij is gekomen word in emmers gedaan en deze worden buiten gezet zodat de grote stukken verder uit elkaar vallen door de invloeden van het weer. Na een tijdje gaan we het zand zeven. Dit zeven gebeurt in verschillende korrelgroottes en elke korrelgrote moet als het droog is apart onder de microscoop uitgezocht worden.
Het doel van dit alles? Microfossielen, deze zitten af en toe tussen dit “diplosediment”. En ik heb de taak op mij genomen om dit sediment uit te zoeken op microfossielen. De microfossielen gaan terug naar het museum voor verder onderzoek.
En de botrestjes, tja eigenlijk niet de moeite om die allemaal er uit te gaan liggen zoeken, maar bij de grotere zand/grind fracties heb ik het toch gedaan. En deze kan/mag ik nu op mijn website te koop aanbieden.
En 50 % van de opbrengst gaat weer terug naar het Oertijd museum in Boxtel.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dinosaurus fossielen

Deze dieren spreken ieder tot de verbeelding, van de gigantische sauropoden (langnekken) tot de theropoden (vleeseters) en alles hier tussen in. Vaak is het strikt
verboden om dinosaurus materiaal te verhandelen door de enorme wetenschappelijke waarde. Maar ook hier zijn uitzonderingen op, zodat ook voor de verzamelaar leuke stukjes dino te bemachtigen zijn. mineralenenfossielenkopen.nl levert daarom een zorgvuldig uitgezocht aanbod aan bereikbaar materiaal. Zodat ook jij je handen kan leggen op deze bizarre beesten. Ook zullen in deze categorië alle pterosauriers, Mosasauriers, Ichtyosauriers en plesiosauriers worden getoond. Dit zijn dan wel geen dinosauriers maar reptielen uit het de zelfde tijdperken het Trias, Jura en krijt.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder