Bryozoa - Klein

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Bryozoa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Nummer : 5.
Soort : Bryozoa Sp, / (Ehrenberg, 1831)
Vindplaats : Uelsen, Duitsland
Ouderdom : ?
Jaar vondst : 2004

Lengte : 25 mm
Breedte : 19 mm
Hoogte : 16 mm
Bryozoa
Dit is een prachtige kleine fossiele bryozoa uit Uelsen, Duitsland. De ouderdom is helaas onbekend, wel komt het exemplaar uit een oude verzameling en is het gevonden in 2004.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bryozoa

Bryozoa of in het Nederlands mosdiertjes zijn kolonie vormende diertjes die een kalkstenen skelet vormen. In elk kamertje van zo’n skelet bevind zich een diertje, dat meestal niet groter is dan een millimeter. De kolonies hechten zich vaak op andere organismen zoals bijvoorbeeld zeewier of schelpen. Toch zijn er niet alleen soorten die deze korstvorming vertonen. Er zijn ook soorten die waaiervormig of takvormig voorkomen. Mosdiertjes komen al voor van af het onder ordovisicum en leven dus nog tot op de dag van vandaag. De meeste soorten worden aangetroffen in zoutwatermilieus maar er zijn ook soorten die in zoet water leven.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder