Belemnitella mucronata

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Belemnitellidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Belemnitella mucronata / (Scholtheim, 1813)
Vindplaats : Haccourt, België
Ouderom : Maastrichtiaan, Krijt

Lengte : 40 tot 88 mm
Breedte : 7 tot 20 mm
Hoogte : 7 tot 20 mm
Belemnitella mucronata
De soort Belemnitella mucronata is een soort belemniet uit het krijt van Europa. Het genus Belemnitella behoort tot de familie Belemnitellidae. De soort is een bekende verschijning in het Limburgs en Belgisch krijt. Maar word bijvoorbeeld ook aangetroffen in het plaatsje Hover in Duitsland. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Belemnieten

De belemnieten zijn een uitgestorven groep inktvissen. van het dier blijft meestal alleen het cilindervormige rostum bewaard. (Dit is een deel van het inwendige skelet). Belemnieten hadden geen schelp en lijken verwant te zijn aan de moderne zeekatten. De grootste soort Megatheutis gigantea kon een lengte van ongeveer 46 cm berijken.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder