Zeepokken Groot

3,50

Excl. BTW: 3,50

Excl. BTW:
3,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Sessillia

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Sessillia Sp, / (Lamarck, 1818)
Vindplaats : Filipijnen

Lengte : 38 mm
Breedte : 41 mm
Hoogte : 22 mm
Sessilia – Zeepokken
Maar weinig mensen weten dat zeepokken eigenlijk kleine kreeftjes zijn die in een beschermend hulsel aan het substraat vastgeplakt zitten. Het mooie aan die huisjes is dat die zich aanpassen aan het substraat. Determinatie word om die reden ook niet gedaan aan de hand van de vorm van de huisjes aangezien dit toch per individu verschild. Maar er word gekeken naar het aantal platen en enkele andere kenmerken. Vaak is het determineren werk waar veel literatuur voor nodig is een specialist die weet wat de verschillen zijn, voor amateur verzamelaars is dit dus vrijwel niet te doen. Deze randpootkreeftjes zoals de dieren ook wel heten hebben langen vangarmen waarmee ze zo nu en dan naar buiten grijpen om voedseldeeltjes te verzamelen. Er zijn een hele hoop soorten en sommige daarvan komen maar op enkele type substraat voor. Dit kan bijvoorbeeld ook om een levend organisme zoal bijvoorbeeld een walvis gaan. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Strandvondsten

Er word meer aan de kust gevonden dan alleen schelpen en fossielen. Bij beschrijven we dit als strandvondsten. Hierbij bij kun je denken aan alle recente natuurlijk objecten die je aan het strand zou kunnen vinden. Ik reken hier bijvoorbeeld Opgezette krabben en recente zee-egels/zand-dollars maar ook recente botten en ander materiaal zou hier kunnen verschijnen. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het aanbod? Kijk dan snel verder!

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.

Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. al deze gegevens zet je thuis in een database.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder