Vesuvianiet

22,50

Excl. BTW: 22,50

Excl. BTW:
22,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Silicaten

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Vesuvianiet
Vindplaats : Helena, Montana, USA
Hardheid : 6.5
Chemische formule :  Ca10Mg2Al4(Si2O7)2(SiO4)5(OH)4.

Lengte : 50 mm
Breedte : 43 mm
Hoogte : 41 mm
Vesuvianiet
Het Mineraal Vesuvianiet is een Calcium-Magnesium-Aluminium-silicaat met als chemishce formule Ca10Mg2Al4(Si2O7)2(SiO4)5(OH)4. Vesuvianiet verschilt in kleur van wit tot geel en bruin maar kan ook blauw of groen zijn. De streepkleur van het mineraal is echter altijd wit. Vesuvianiet heeft een glasglans en is meestal doorschijnend. De type locatie van het mineraal is de vulkaan Vesuvius in Italië. Hier is het ook tevens naar vernoemd.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. www.mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder