Topaas - Pakistan

5,00

Excl. BTW: 5,00

Excl. BTW:
5,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Silicaten

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Topaas
Vindplaats : Nyit Bruck, Pakistan
Hardheid : 8
Chemische formule : Al2SiO4(F,OH)2

De afmetingen kunnen varieren van 0.5 tot 2.5 cm
Topaas
Topaas is een mineraal dat voorkomt in pegmatieten en kwarts-aders die gevormd zijn onder hoge temperatuur, maar daarnaast ook holtes van granieten en ryolieten. Het is een hydroxyl en fluorhoudend aluminium nesosilicaat met als chemische formule : AI2SiO4(OH,F)2.  Topaas is nog wel het meest bekend voor zijn gebruik als edelsteen. In pure vorm is het kleurloos maar er zitten vaak verontreinigingen in de kristallen waardoor het zowel geel, bruin als rood en wit kan worden. Maar het word vaak kunstmatig verhit waardoor het ook knalblauw of roze word. Het is echter wel altijd  te herkennen aan een witte streepkleur. De hardheid is per definitie 8 en het kristalstelsel is orthronombisch. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn. Er zijn allerlei stenen op de markt maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om voor namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder