Toletanaspis (1)

40,00

Excl. BTW: 40,00

Excl. BTW:
40,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Phacopida

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Toletanaspis Sp, / (Rabano, 1989)
Vindplaats : Zagora, Marokko
Geologische Formatie : Fezouata formatie 
Ouderdom : Vroeg Ordovicium

Lengte : 62 mm
Breedte : 42 mm
Hoogte : 28 mm
Afmetingen zijn inclusief matrix!
Toletanaspis

Het genus Toletanaspis is een genus van trilobieten uit de orde Phacopida. Exemplaren zijn bekend van af het paleozoicum tot en met het midden ordovicium. Dit exemplaar komt uit het vroege ordovicium en wel de Fezouata formatie in Marokko. Deze locatie is erg bekend en heeft veel gemeen met de nog veel bekendere Burgers shale founa in de Canadese rocky mountains. Toch worden ook deze trilobieten zeldzamer, de locatie Zagora, Marokko waar dit exemplaar vandaan komt is inmiddels gesloten. En mocht je nog een exemplaar kunnen vinden in de markt dan gaan ze tegenwoordig vaak voor zeer hoge prijzen de deur uit. Dit is dus de kans om een mooie Toletanaspis aan je verzameling toe te voegen voor een niet al te hoge prijs.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Trilobieten

Trilobieten zijn een groep van uitgestorven Arthropoden die zeer geliefd zijn bij de meeste fossielen verzamelaars. Trilobieten kwamen al voor van af het cambrium zo’n 521 miljoen jaar geleden tot en met het trias zo’n 250 miljoen jaar geleden. Na deze periode zijn zij volledig van het fossil record verdwenen, uitgestorven dus. Mede dankzij de enorme ouderdom van deze diergroep zijn fossielen schaars wat de prijs dan ook enorm op drijft. Dit is de reden dat www.mineralenenfossielenkopen.nl specifiek op zoek is naar trilobieten die voor iedereen betaalbaar zijn. Meer weten over trilobieten? Lees dan mijn blog alles over trilobieten LINK.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder