Set schelpenfragmenten - Losser

5,00

Excl. BTW: 5,00

Excl. BTW:
5,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Fossiele Schelpen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Fossiele schelpenfragmenten
Vindplaats : Losser, Nederland
Ouderdom : Eoceen

2 volle bakjes van 68 bij 54 bij 15 cm.
Schelpenfragmenten losser
Deze verzameling fossiele schelpenfragmenten (en een zee-egel steenkern) zijn afkomstig uit het plaatsje Losser in Nederland. Het materiaal stamt uit het eoceen en doet een beetje denke aan de founa van Miste bij Winterswijk. Ik herken zo al een aantal soorten zoals Turriterra, Gemmula en venerupis multilamella multilamella. En ik weet zeker dat wanneer er beter naar gekeken word er nog meer soorten gedetermineerd kunnen worden. Dit is dus een mooie uitdagin voor de fossiele schelpen verzamelaar, en een leuk klusje voor wanneer het dadelijk te heet is om iets anders te gaan doen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiele schelpen

Weekdieren / Mollsca zijn een stam van ongewervelde dieren met een week lichaam en in de regel “ uitgezonderd de meeste (levende) inktvissen en octopussen “ een uitwendig kalksteen skelet. De schelpen bestaan uit aragoniet wat een instabiele vorm is van het mineraal calciet. Bij de meeste fossielen echter rekristalliseert dit en zet het om naar calciet. Slakken (gastropoden), Bivalvia (tweekleppigen), Schaphopoda (Stoottandjes) zullen we het meeste terugvinden. Inktvissen hebben af en toe echter ook een schelp maar om het relevant te houden zijn deze naar de categorie Ammonieten verplaatst.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder