roze robijn

2,25

Excl. BTW: 2,25

Excl. BTW:
2,25
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Ruwe Edelstenen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Korund / var. robijn
Vindplaats : Tanzania
Hardheid : 9
Chemische Formule : Al2O3

Lengte : 8 tot 17 mm
Breedte : 4 tot 9 mm
Hoogte : 3 tot 8 mm
Robijn / Var. Korund
Het mineraal robijn is net als saffier een variant van korund, het mineraal word robijn genoemd wanneer het roze of rood is. Zodra het een andere kleur heeft of dit nu geel, blauw of groen is dan is het een saffier. Robijn heeft als chemische formule Al2Oen het is een oxide. Ook is het een van de meest dure en geliefde edelstenen die je maar kunt bedenken. De duurste variant van robijn is de kristal heldere faceteerbare pigeon blood red ruby. De kleur rood in robijn komt door insluitingen van chroom in het kristalrooster.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn. Er zijn allerlei stenen op de markt. maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om tot namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat. De bekendste edelstenen zijn natuurlijk Diamand > Robijn > Saffier > Smaragd > Aquamarijn > Edelopaal > Topaas.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet, mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen, maar niet zelden ontbreekt de vindplaats. Dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl levert prachtige Mineralen voorzien van de juiste gegevens.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder