Didelphis virginiana kaak

100,00

Excl. BTW: 100,00

Excl. BTW:
100,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Didelphidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Didelphis virginiana (onderkaak noord-Amerikaanse Opossum) / (Kerr, 1792)
Vindplaats : Noord-Florida, USA
Ouderdom : Pleistoceen

Lengte : 72 mm
Breedte : 23 mm
Hoogte : 7 mm
Noord-Amerikaanse Opossum - Onderkaak
Dit is een rechter onderkaak van Didelphis virginiana ookwel de Noord-Amerikaanse Opossum of Virginiaanse Opossum genoemd. Het kaakje stamt uit het Pleistoceen van Florida en is dus fossiel. De soort echter komt vandaag de dag ook nog in verschillende delen van Noord-Amerika voor. Een bijna compleet fossiel kaakdeel zoals deze is zeldzaam.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zoogdier Fossielen

Zoodgieren (mammalia) zijn een klasse binnen de chordata (gewervelden). Het zijn warmbloedige dieren die op een enkeling na hun jongen levend baren. Een ander kenmerk van de zoogdieren is dat zij lichaamsbeharing hebben. Er zijn ongeveer 5500 moderne zoogdieren bekend die samen bijna 30 ordes beslaan. Het grootste levende dier de blauwe vinvis als wel als hele kleine knaagdiertjes behoren allemaal binnen deze groep. Ook wij behoren tot de mammalia in de orde van de primaten. De enige delen die we van zoogdieren terugvinden zijn de skeletten en de tanden, omdat dit de enige harde delen van het lichaam zijn. 

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder