Oesters SET - Mill

5,00

Excl. BTW: 5,00

Excl. BTW:
5,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Oyster

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Ostrea Sp, / Linnaeus, 1758
Vindplaats: Mill, Noord-Brabant, Nederland
Ouderdom : Mioceen

Lengte : 63 tot 83 mm
Breedte : 43 tot 63 mm
Hoogte : 13 tot 16 mm
Let Op! Dit is een set, bij bestelling ontvangt u alle 3 de exemplaren van de foto.
Mill
De fossielen locatie Mill/Langenboom is een in Nederland erg bekende fossielen locatie. Waar tot een aantal jaren geleden nog vollop naar haaientanden gezocht kon worden. Maar daarnaast een hele reeks aan fossielen uit verschillende tijdperken binnen het Neogeen. De locatie was een meer met een zandzuiger er in die grind uit de diepte omhoog haalde. Dat daar ook een hele hoop fossiele mee naar boven komen was puur toeval. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiele schelpen

Weekdieren / Mollsca zijn een stam van ongewervelde dieren met een week lichaam en in de regel “ uitgezonderd de meeste (levende) inktvissen en octopussen “ een uitwendig kalksteen skelet. De schelpen bestaan uit aragoniet wat een instabiele vorm is van het mineraal calciet. Bij de meeste fossielen echter rekristalliseert dit en zet het om naar calciet. Slakken (gastropoden), Bivalvia (tweekleppigen), Schaphopoda (Stoottandjes) zullen we het meeste terugvinden. Inktvissen hebben af en toe echter ook een schelp maar om het relevant te houden zijn deze naar de categorie Ammonieten verplaatst.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder