Limoniet

5,00

Excl. BTW: 5,00

Excl. BTW:
5,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen Europa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : limoniet / moeras-ijzererts
Vindplaats : Piesberg, Duitsland
Datum vondst : 27-5-2018
Hardheid : 4 tot 4.5 
Chemische fomrule : FeO(OH)·nH2O

Lengte : 55 mm
Breedte : 50 mm
Hoogte : 33 mm
Limoniet
Het mineraal limoniet is de niet gekristalliseerde vorm van goethiet een ijzer-zuurstofhoudende hydroxide met als chemische formule : FeO(OH)·nH2O. Limoniet word dus nooit in kristalvorm gevonden en vormt zich meer als een soort korst. Een andere naam voor het mineraal limoniet is moerasijzererts dit heeft zowel te maken met de vorming als de winning van het mineraal. Hoewel dit laatste tegenwoordig niet meer het geval is. Tegenwoordig heeft limoniet onder andere nog nut als kleurstof. Limoniet word in iedere gesteentevorm gevonden zolang deze maar ijzer bevat. Dit stuk is door mij zelf gevonden in de Piesberg, Duitsland en vormt een korst op een kwartsrijk gesteente.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ertsmineralen

Omdat het ontzettend interessant is en omdat er vaak veel vraag naar is heb ik de categorie ertsmineralen toegevoegd. Hierin komen alle mineralen naar voren die als erts worden verwerkt voor industriële toepassingen. Het zal voor een deel overlappen met de categorie mineralen algemeen. Omdat veel specimens in beide categorieën thuis zullen horen. Wil je naast dit alles nog meer weten over ertsmineralen in het algemeen? Kijk dan eens naar mijn blog over dit onderwerp, alle ertsmineralen komen aan bod en ook veel algemene informatie. Voor het blog zie deze LINK.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder