LAB Chalcanthiet

8,50

Excl. BTW: 8,50

Excl. BTW:
8,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Man Made

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : LAB Chalcanthiet
Land van Herkomst : Onbekend
Hardheid : 2.5
Chemische Formule : CuSO4·5(H2O)

Lengte : 46 mm
Breedte : 34 mm
Hoogte : 31 mm
LAB MADE Chalcanthiet
Chalcanthiet is een van die mineralen die veel meer als namaak word aangeboden dan als origineel/natuurlijk mineraal. Dat komt omdat Chalcantiet in de natuur erg zeldzaam is, en het is in dit geval makkelijker om het na te maken. Dit namaken word onder andere gedaan in verschilende labratoria in Polen. Hierdoor staat er als "vindplaats" ook polen op de kaartjes van chalcantiet. En dat is dus al een ding hoe je neppe stukken kunt herkenen. Vaker nog word er helemaal geen vindplaats vermeld, en ook dan is het vaak nep. Want chalcantiet komt uit bepaalde mijnen die wel redelijk bekend zijn en daarom zetten ze het er graag bij als het wel natuurlijk is. Chalcantiet is een gehydrateerd-koper-sulfaat met de chemische formule CuSO4·5(H2O). De naam chalcanthiet is Grieks voor koperen bloem.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Man made Minerals

Officieel zijn het niet eens mineralen, maar de mens is er tegenwoordig zo goed in geworden om mineralen na te maken. Dat sommige nauwelijks nog van de echte te onderscheiden zijn. Voor mineralen verzamelaars word het zo wel heel lastig om authentieke specimens te bemachtigen. Maar geen nood in de meeste gevallen is het men nog niet gelukt of is het te duur om er commercieel aan te verdienen. En dan zal je het natuurlijk niet in de markt terugvinden. Maar fake is van alle tijd. Een van de eenvoudigste methode is natuurlijk glas, al zal een echte liefhebber al snel bubbeltjes zien die de aard verraden. Ook dingen als Aura-kwarts “gewoon kwarts met een laagje titanium ” of opaline “ gekleurd glas ” zijn een goed voorbeeld. En dan zwijg ik tot nu toe nog over turqueniet wat gewoon blauw geverfde hoaliet is zodat het heel goed overeenkomt met de dure edelsteen turquoise. Licht je daarom ook bij mineralen goed in voordat je iets koopt. Maar bij www.mineralenenfossielenkopen.nl kun je natuurlijk altijd zeker zijn van de authenticiteit van de aanbod. Voor fake maak ik gewoon een aparte categorie.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder