Glycymeris nummaria

8,00

Excl. BTW: 8,00

Excl. BTW:
8,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Glycymeriddae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Glycymeris nummaria / (Linnaeus, 1758)
Vindplaats :  Malaga, Spanje
Omstandigheden : Opgetrawled door een visser op 20 tot 30 meter diepte, uit de kust
Datum : 1983

Lengte : 69 mm
Breedte : 55 mm
Hoogte : 48 mm
Glycymeridae
Glycymeridae hebben taxodonte tanden in het scharnier, de schelpen zijn zwaar, verdrukt en ovaal. Er zijn zo’n 150 soorten bekend waarvan de meeste leven in de Indo-Pacifische regio. De glycymeridae geven voorkeur aan zandbodems in ondiep water. In Europa en Azië dienen verschillende soorten als voedselbron.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bivalvia

De tweekleppigen (Bivalvia) zijn weekdieren met twee schelpkleppen. De schelpen worden zowel geconsumeerd als verzameld, en het verzamelen word steeds populairder. Zeker bepaalde families zoals bijvoorbeeld de pectinidae. Maar eer zijn erg veel families en soorten, deze hebben allemaal hun eigen gewoontes en leefstijl. Zo zijn er soorten die ingegraven leven in de bodem, en soorten die vrij zwemmen in het water. Er zijn nooit hersenen aanwezig maar wel een zenuwstelsel en kieuwen om in het water te ademen. Hiernaast zijn er simpele ogen op de mantel bevestigt die licht en donker kunnen waarnemen.

Schelpen kopen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.
Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag men hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. Al deze gegevens zet je thuis in een database.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder