Garnaal XL

95,00

Excl. BTW: 95,00

Excl. BTW:
95,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Caridea

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Caridea Sp, / Dana, 1852
Vindplaats : Solnhofen, Duitsland
Ouderom : jura
Matrix : Solnhoferkalksteen

Lengte : 155 mm
Breedte : 95 mm
Hoogte : 17 mm
Fossiele Garnaal XL
Deze prachtige "extra Large" garnaal is afkomstig uit het jura van Solnhofen, Duitsland. De bewaring is uitzonderlijk mooi. De poten, kop en en het achterlichaam van het dier zijn in prachtige conditie. Er lopen scheuren door het stuk heen, maar deze zijn stabiel en doen geen afbreuk aan de pracht van het stuk zelf. De tweede foto is van het zelfde specimen maar dan onder uv licht zodat de details er veel mooier uitkomen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Solnhofen

De naam Solnhofen klinkt vele fossielen verzamelaars (en ook niet verzamelaars) magisch in de oren. Dat komt allemaal dankzij 1 wel heel bijzondere ontdekking de eerste Archaeopteryx. De welbekende oudste en eerst ontdekte vogelachtige dino. Maar er zijn nog veel meer mooie & bijzondere vondsten gedaan in Solnhofen, de bewaring is vaak uitzonderlijk goed. Er zijn bijvoorbeeld zo’n 700 soorten kreeftachtigen gevonden! Een hele reeks aan ammonieten en andere inktvissen vele fossiele vissen, zeelelies, degenkrabben, planten en ga zo maar door. De afzettingen in Sonhofen stammen uit het jura en in die tijd lag het plaatsje in een tropische binnenzee. Waar de vele lagen platenkalk zijn afgezet. Dezen worden tegenwoordig verwerkt tot dakpannen!

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder