Fossiele schelp Solnhofen

10,00

Excl. BTW: 10,00

Excl. BTW:
10,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Solnhofen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Fossiele Schelp
Vindplaats : Solnhofen, Duitsland
Ouderdom : Jura

Lengte : 89 mm
breedte : 58 mm
Hoogte : 24 mm
Let Op! De afmetingen zijn inclusief matrix.
Let Op! De afmetingen zijn van twee platen op elkaar (positief en negatief).

Fossiele schelp - Solnhofen
Op heel veel locaties zijn fossiele schelpen (in dit geval tweekleppigen) erg algemeen. Toch is dat bij de jurassische platenfossielen uit het Duitse Solnhofen niet het geval. De schelpjes daar zijn relatief zeldzaam en ook vaak erg klein. De kans dat deze door verzamelaars over het hooft worden gezien is dus best groot. Toch zijn er zeker wel schelpen bekend uit Solnhofen en deze tweekleppige is daar een goed voorbeeld van. Welke soort het is weet ik niet, en dat is een leuke klus om uit te zoeken voor de koper.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Solnhofen

De naam Solnhofen klinkt vele fossielen verzamelaars (en ook niet verzamelaars) magisch in de oren. Dat komt allemaal dankzij 1 wel heel bijzondere ontdekking de eerste Archaeopteryx. De welbekende oudste en eerst ontdekte vogelachtige dino. Maar er zijn nog veel meer mooie & bijzondere vondsten gedaan in Solnhofen, de bewaring is vaak uitzonderlijk goed. Er zijn bijvoorbeeld zo’n 700 soorten kreeftachtigen gevonden! Een hele reeks aan ammonieten en andere inktvissen vele fossiele vissen, zeelelies, degenkrabben, planten en ga zo maar door. De afzettingen in Sonhofen stammen uit het jura en in die tijd lag het plaatsje in een tropische binnenzee. Waar de vele lagen platenkalk zijn afgezet. Dezen worden tegenwoordig verwerkt tot dakpannen!

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder