Donax rugosus

4,50

Excl. BTW: 4,50

Excl. BTW:
4,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Donacidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Donax rugosus / (Linnaeus, 1785)
Vindplaats : Grand Bassam, Ivoorkust
Datum : 06-2001

Lengte : 38 tot 39 mm
Breedte : 23 tot 24 mm
Hoogte : 15 tot 17 mm
Donax rugosus
Donax rugosus is een aardig grote soort uit de familie Donacidae. De schelpen hebben over het algemeen een lichte kleur, en deze kan varieren van creme geel tot licht roze. De soort komt voor langs de hele Afrikaanse westkust. Van Gibraltar in het Noorden tot de Kaap de Goede hoop in het Zuiden.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bivalvia

De tweekleppigen (Bivalvia) zijn weekdieren met twee schelpkleppen. De schelpen worden zowel geconsumeerd als verzameld, en het verzamelen word steeds populairder. Zeker bepaalde families zoals bijvoorbeeld de pectinidae. Maar eer zijn erg veel families en soorten, deze hebben allemaal hun eigen gewoontes en leefstijl. Zo zijn er soorten die ingegraven leven in de bodem, en soorten die vrij zwemmen in het water. Er zijn nooit hersenen aanwezig maar wel een zenuwstelsel en kieuwen om in het water te ademen. Hiernaast zijn er simpele ogen op de mantel bevestigt die licht en donker kunnen waarnemen.

Schelpen kopen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.
Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag men hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. Al deze gegevens zet je thuis in een database.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder