Cornu aspersum

3,00

Excl. BTW: 3,00

Excl. BTW:
3,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Helicidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Cornu aspersum / (Müller, 1774)
Vindplaats : Oerd, Ameland, Nederland
Datum : 12-2020

Lengte : 27 mm
Breedte : 22 mm
Hoogte : 17 mm
Cornu aspersum
Cornu aspersum is een soort uit de familie Helicidae. In het Nederlands word deze slak ook wel de Segrijnslak genoemd. Cornu aspersum is een in Europa algemeen voorkomende tuinslak die overwegend bruin van kleur is en gele banden heeft. Het is een van de soorten die winstgevend gekweekt kunnen worden omdat ze meerdere toepassingen hebben, bijvoorbeeld het bestrijden van plagen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Landslakken

Eigenlijk is taxonomisch gezien de term landslakken niet relevant, dit komt door de verwantschappen van de verschillende families en door het feit dat er slakken zijn die deels in verschillende milieus leven. Zo heb je slakken die in zoutwater en op het land leven, slakken die in zoetwater en op het land leven. En ook nog slakken die in altijd natte gebieden op het droge leven. Voor het gemak houdt ik toch deze term aan omdat meteen duidelijk is waar ik naar refereer. Overigens heb je ook naaktslakken maar die zijn voor ons nu niet relevant omdat ze erg lastig te verzamelen zijn zonder huisjes….Wel is het zo dat landslakken erg wijnig te vinden zijn in de handel, het is dus extra leuk om hier soorten tegen te komen. En de mooiste landslakken vind je natuurlijk op www.Mineralenenfossielen.nl

Schelpen

Het schelpen verzamelen is al een zeer oude hobby die tot op heden den dag nog steeds beoefend word. Vele mensen kiezen om zich te richten op tropische schelpen omdat deze vaak bizarre stekels hebben en bijzondere kleuren. Maar ook in uw achtertuin komen de mooiste slakken voor, denk bijvoorbeeld eens aan Cepaea nemoralis Een prachtig geel of oranje slakje met een of meerdere zwarte banden over de schelp. Veel verzamelaars richten zich na verloop van tijd vaak op een familie of groep. Populaire schelpen zijn bijvoorbeeld de conidae, cypraeidae, en pectinidae.
Voor de serieuze verzamelaar is het belangrijk om specimens van een soort uit verschillende locaties te verzamelen. Hierdoor krijg je een beter overzicht van de differentiatie binnen het verspreidingen gebied van de soort. Ook mag ik hier natuurlijk niet vergeten dat het gegevens verzamelen net zo belangrijk is. Naam, vindplaats, Wanneer is het gevonden, Op het strand of….. al deze gegevens zet je thuis in een database.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder