Conglomeraat - Ovaal (2)

4,50

Excl. BTW: 4,50

Excl. BTW:
4,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Cabochons

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Conglomeraat
Vindplaats : Mill, Noord-Brabant, Nederland
Gram : 6.61
CT : 33.06

Lengte : 27 mm
Breedte : 11 mm
Hoogte : 10 mm
Conglomeraat
Deze stukjes conglomeraat zijn gevonden in Mill, Noord-Brabant, Nederland op Januari 2021. De stukken conglomeraat bestaan voor het grootste deel uit kwarts maar tussen de voegen van het gesteente zit een hoop hematiet, dit geeft de steen een iet wat rood/paarsig uitgerlijk. Conglomeraat is een gesteente dat bestaat uit andere samengeklitte gesteenten. In conglomeraat zijn de stukjes gesteenten die je ziet altijd afgerond, wanneer dat niet het geval is noemt men de steen een breccia. De cabochon is door mij met de hand geslepen en dus niet helemaal perfect.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cabochons

Zeker 90 % van alle geslepen stenen op mijn website zijn zelf geslepen stenen. En anders dan de meeste slijpers kies ik er graag voor om te werken met materiaal dat anderen links laten liggen. Het mooiste voorbeeld hiervan is fossiel koraal, maar denk ook aan de vele gesteenten als graniet, gneis, breccia en conglomeraat. Hiernaast doe ik natuurlijk ook veel met de gangbare mineralen en slijp eigenlijk alles wat ik maar in handen krijg. Het resultaat zal niet altijd perfect zijn, maar dat is een van de keerzijden van zelfgeslepen stenen. Daarvoor in plaats krijg je veel exclusievere slijpsels. En is het veel persoonlijker dan wanneer je de zoveelste dezelfde fabriek-cabochon in een sieraad of verzameling verwerkt.

Eventueel ben ik ook berijdt om op verzoek stenen te slijpen, wel bij voorkeur van materiaal dat ik hier zelf heb liggen. Dit omdat wanneer men zelf stenen heeft ik niet het risico wil lopen dat deze dankzij interne scheuren breken, of dat het mis gaat om andere redenen.

Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn. Er zijn allerlei stenen op de markt. maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om tot namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat. 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder