Colus

7,50

Excl. BTW: 7,50

Excl. BTW:
7,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Buccinidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Colus Sp, / (Röading, 1798)
Vindplaats : Omg. Antwerpen, België
Ouderdom : Neogeen

Lengte : 101 mm
Breedte : 46 mm
Hoogte : 36 mm
Colus
Dit is een steenkern met gedeeltelijke schelp van een Colus soort uit omg. Antwerpen, België. Welke soort het is is lastig te zeggen omdat de schelp niet helemaal bewaard is gebleven, en er zijn meerdere Colus soorten uit Antwerpen bekend. Het genus Colus behoort tot de familie Buccinidae en er leven vandaag de dag nog verschillende soorten uit dit geslacht. Onder andere Colus gracilis die waarschijnlijk beter bekend is als de slanke noordhoorn.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Fossiele schelpen

Weekdieren / Mollsca zijn een stam van ongewervelde dieren met een week lichaam en in de regel “ uitgezonderd de meeste (levende) inktvissen en octopussen “ een uitwendig kalksteen skelet. De schelpen bestaan uit aragoniet wat een instabiele vorm is van het mineraal calciet. Bij de meeste fossielen echter rekristalliseert dit en zet het om naar calciet. Slakken (gastropoden), Bivalvia (tweekleppigen), Schaphopoda (Stoottandjes) zullen we het meeste terugvinden. Inktvissen hebben af en toe echter ook een schelp maar om het relevant te houden zijn deze naar de categorie Ammonieten verplaatst.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder