Pimeliet met Chrysopraas

3,50

Excl. BTW: 3,50

Excl. BTW:
3,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Mineralen europa

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Pimeliet met chrysopraas
Vindplaats : Szklary, Niederschlesien, Polen
Harheid : 2.5
Chemische formule : Ni3Si4O10(OH)2·4H2O

Lengte : 30 tot 85 mm
breedte : 15 tot 42 mm
Hoogte : 15 tot 35 mm
Let Op! We hebben meerdere exemplaren op voorrraad, deze kunen afwijken in kleur en grote.
Pimmeliet

Het mineraal pimeliet behoort tot de smechiet groep, en is voorheen geidentificeerd als een voor van talk met een verhoogt nikkelgehalte. Het lijkt iets van een tussen vorm te zijn met het mineraal nontroniet en is daarom door de IMCA uiteindelijk afgekeurd als mineraal. Vaak word het aangetroffen met chrysopraas, en dat is ook met dit materiaal uit de typelocatie het geval.
Chrysopraas
Chrysopraas is de nikkelhoudende (groene) variant van het mineraal chalcedoon. De kleur van chrysopraas varieert van appeltjesgroen tot preigroen. De naam chrysopraas betekend ook letterlijk preigroen. Het mineraal word veel verwerkt tot edelsteen, en de comerciele bijnaam is Australische jade. Chrysopraas is vaak opaak maar kan ook transparant of gedeeltelijk transparant zijn.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloo

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder