100 Ammonieten

10,00

Excl. BTW: 10,00

Excl. BTW:
10,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Ammonoidea

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Dufrenoyia, Cheloniceras, Phylloceras, Aconoceras, etc.
Vindplaats : Carniol, Frankrijk
Ouderdom : Aptiaan, Krijt
Gemiddelde afmetingen : tussen de 5 en de 35 mm

Let Op! Bij bestelling ontvangt u 100 exemplaren van deze pyriet ammonietjes.
Volledig geconserveerd & uitgezocht op pyrietrot.

100 ammonieten
Deze pyriet ammonietjes komen uit het Aptiaan, Krijt van het plaatsje Carniol, Frankrijk. Er zitten een hele hoop soorten in maar het overgrote deel van wat u kunt verwachten bestaat uit Phylloceras en Aconoceras ammonieten. Echter de genera Dufrneoyia, Cheloniceras, Hamites en Toxoceratoides hoeft u ook niet als mogenlijkheid uit te sluiten. Bij sommige exemplaren zijn er op de ammoniet pyrietkristallen gegroed. Met andere woorden met 100 stuks heeft u altijd een hele diverse hoeveelheid aan ammonieten. En dit is voor zowel de verkoper als voor de verzamelaar ideaal.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ammonieten

De Ammonieten zijn een onderklasse van weekdieren. Het zijn uitgestorven inktvissen met een externe schelp. Die schelp is hard genoeg om te fossiliseren en daarom vinden wij er veel terug in gesteenten uit het Mesozoïcum. De dieren zelf hadden waarschijnlijk heel veel gelijkenissen met moderne inktvissen. Goede ogen, een hyponoom om zich door het water voort te stuwen en misschien ook wel een inktzak. Om inkt te kunnen spuiten en daarmee belagers te verwarren. De grote van de schelp kan enorm variëren. De kleinste exemplaren zijn niet groter dan een paar millimeter. Maar de grootste ammonieten waren enkele meters in doorsnee.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder