Windley Key Fossil Reef

Windley Key Fossil Reef

Windley Key Fossil Reef

Windley Key Fossil Reef

Geplaatst op 20-9-2019 door Ibe van Oort

Windley key Fossil reef

Dit is alweer het laatste blog van onze vakantie in Florida. Als we bijna op het einde zijn komen we aan bij de Keys op Islamorada. Het is hier dat ik op het einde nog een mooie slag kan slaan.

Hoe het begon

Ons hotel licht hier tegen de zee aan en aan de andere kant is de snelweg over de keys, niet heel veel te doen bij het hotel zelf. Maar ik besluit toch om even een klein rondje te maken en loop naar het water toe. Wat mij opvalt zijn de blokken aan de kade, die zitten namelijk stikvol fossiel koraal. Ook liggen er de nodige losse stukken dus ik besluit om er een aantal mee terug te nemen naar het hotel. Eenmaal in het hotel ga ik even Googelen op fossiel koraal Keys etc. Al snel kom ik bij het Windley key Fossil reef…

Windley key Geological state park

Het blijkt dat er twee eilandjes verderop een gesloten groeve is, ten minste er word niets meer ontgonnen. Maar het is nog wel een museum waar je als bezoeker een kijkje kunt nemen en waar je door de bossen en de groeve kunt lopen. Ook blijkt dat deze groeve is aangelegd voor de bouw van de weg over de Keys.

Even wat foto’s

De volgende dag gaan we eerst met een glasbodemboot over het moderne rif, wat ongeveer n paar miljoen jaar jonger is. Met de nodige geluk zien we een heel aantal soorten vissen en tapijthaaien. Om half 5 blijkt er dan nog net een half uurtje te zijn dat we in de groeve terecht kunnen. We moeten ons tijdens de wandeling door de bossen haasten, maar gelukkig heb ik wel tijd genoeg gehad om foto’s van deze groeve te maken voor dit blog. Wat dan ook het doel was van ons bezoek aan deze groeve.

Daarom als afsluiter van onze vakantie naar Florida wat foto’s van het Windley Key Geological State Park. Tot volgende week!

Windley Key Geological statepark, Florida, USA, Fossiel, Fossielen, Fossiel koraal

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!