Algen & Bacteriën

Filter
  • Geologisch tijdperk
  • Land van Herkomst

Algen & Bacteriën

Deze categorië bevat alle algen en bacteriën van de webshop. Het is geen grote groep, maar heeft wel een paar bekende vertegenwoordigers zoals de stromatolieten. Stromatolieten zijn kolonies cyanobacteriën, ze behoren tot de oudste zuurstof-producerende microben. Daarbij ze speelden een belangrijke rol in de productie van zuurstof waardoor uiteindelijk dierlijk leven mogelijk werd. 

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!


Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!