2,00

Excl. BTW: 2,00

Beschikbaarheid:
10
Model:
Robijn

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Soort : Robijn / Var. Korund
Vindplaats : Afganistan
Hardheid : 9
Chemische formule : Al2O3

Lengte : 2.8 cm
Breedte : 2.8 cm
Hoogte : 2 cm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Robijn / Var. Korud
Het mineraal robijn is net als saffier een variant van korund, het word robijn genoemd wanneer het roze of rood is. Zodra het een andere kleur heeft of dit nu geel, blauw of groen is dan is het een saffier. Robijn heeft als chemische formule Al2Oen het is een oxide. Ook is het een van de meest dure en geliefde edelstenen die je maar kunt bedenken. De duurste variant van robijn is de kristal heldere faceteerbare pigeon blood red ruby. De kleur rood in robijn komt door insluitingen van chroom in het kristalrooster. De hier aangeboden stukjes zijn allen natuurlijk en zitten voor een groot deel nog in de matrix van melkkwarts en pyriet/chalcopyriet.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Micromount mineralen

Het verzamelen van micromounts is voor velen een hobby aan zich, deze kleine doosjes met veelal prachtigemineralen zijn zeer populair. Er is een hele groep mineralenverzamelaars die zich concentreert op dit onderwerp. Omdat de mineralen kleiner zijn is er een grotere diversiteit aan soorten/zeldzaamheden. Nadeel is dat je algauw een hele goede microscoop nodig hebt om alles goed te kunnen bekijken. Een veel genoemd voordeel daar in tegen is dat ieder specimen maar een minimale ruimte inneemt. www.mineralenenfossielenkopen.nl bied altijd een prachtig aanbod aan micromounts dus sla uw slag!

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.mineralenenfossielenkopen.nl Voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder