Mammoet slagtand tandfragmenten

7,75

Excl. BTW: 7,75

Beschikbaarheid:
8
Model:
Proboscidae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0024
Soort : Mammuthus Sp, / Blummenbach, 1799
Vindplaats : Lathum, Nederland
Ouderdom : Pleistoceen 1.806 tot 0.0115

Lengte : 67 tot 92 mm
Breedte : 27 tot 53 mm
Hoogte : 18 tot 36 mm
Let Op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Mammoet tand
Dit zijn stukjes slagtand van de mammoet en deze zijn afkomstig uit Lathum in Nederland. De fossielen stammen uit het pleistoceen en zijn volgens mij verstevigd met een houtlijm oplossing. Wat mooi is aan deze stukken is dat het redelijk forse stukken zijn, de kleuren en bewaring verschilt per specimen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zoogdier Fossielen

Zoodgieren (mammalia) zijn een klasse binnen de chordata (gewervelden). Het zijn warmbloedige dieren die op een enkeling na hun jongen levend baren. Een ander kenmerk van de zoogdieren is dat zij lichaamsbeharing hebben. Er zijn ongeveer 5500 moderne zoogdieren bekend die samen bijna 30 ordes beslaan. Het grootste levende dier de blauwe vinvis als wel als hele kleine knaagdiertjes behoren allemaal binnen deze groep. Ook wij behoren tot de mammalia in de orde van de primaten. De enige delen die we van zoogdieren terugvinden zijn de skeletten en de tanden, omdat dit de enige harde delen van het lichaam zijn. Wil je meer weten over fossiele zoogdieren? Lees dan mijn blog alles over fossiele zoogdieren LINK.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder