Schelpen en fossielen uit Georigia

Schelpen en fossielen uit Georigia

Schelpen en fossielen uit Georigia

Schelpen en fossielen uit Georigia

Geplaatst op 23-8-2019 door Ibe van Oort

Georgia Land & Zoetwaterslakken

We zijn weer terug van onze vakantie in Georgia en Florida. Natuurlijk heb ik van alles verzameld, waarvan ook een deel op de website beschikbaar komt. In Georgia waren dat Fossiele schelpen, Landslakken en zoetwaterslakken Het eerste deel van de vakantie zijn we in Georgia geweest en vervolgens zijn we door Florida getrokken.

Ford Plantage

Een van de doelen van deze reis was om onze familie in Georgia te bezoeken en wel op de Ford plantage. Het is daar dan ook dat ik de eerste vondsten doe van zowel fossielen schelpen, landslakken en zoetwaterslakken.

Fossielen

De fossielen zijn fossiele schelpen en ik vind ze op een één van de paden terwijl we in een golfkarretje rondrijden. Het geen fossielen die van hier afkomstig zijn, maar fossielen die gebruikt zijn voor het schelpenpad. Dit betekend dat de vindplek niet perse duidelijk is, maar in zuidelijk Georgia worden geen fossielen gevonden. Dit materiaal moet dus van elders afkomstig zijn en wel vanuit Florida. De fossielen tonen namelijk sterke overeenkomsten met de fossielen uit de fosfaatmijnen in midden Florida. En aangezien daar veel materiaal word verwerkt voor de Fosfaatindustrie maar ook voor de bouw lijkt het dat het daar vandaan komt. Doch kan ik dit niet met zekerheid vaststellen, noch de ouderdom.

  

Voor aan een Muricidae Sp, in het midden een Olividae Sp, en achteraan een doublet van Plicatula giblosa.

Zoetwaterslakken

De volgende dagen zijn er een aantal die gaan vissen, hoewel ik hier geen zin in heb ga ik toch mee maar zonder hengel. We stoppen bij de vijvers van de golfbaan en het eerste wat ik natuurlijk doe is even onder het bruggetje kijken BINGO. De eerste zoetwaterslakken van deze vakantie. Ik herken zo al enkele soorten die verwant zijn aan onze Posthorenslak en wat kleppen van Corbicula maar verder geen idee. Ik had ter voorbereiding wel een boekje gekocht over de schelpen in Florida maar deze behandelt alleen de marine schelpen, dit wordt dus zoek en navraag werk.

De eerste foto is een Corbicula Sp, en de tweede foto is een Posthorenslak.

Landslakje

De laatste dag op de Ford plantage, in ieder geval ben ik een tijdje alleen. Dat is de reden dat ik besluit om achter de tuin van onze familie (waar we verbleven) te gaan kijken. Ik loop rond en vind als eerste kleine padjes en maak hier foto’s van. Als ik eenmaal verder het bos in ben gelopen rust ik even uit op een boomstam en zie een aantal stammen rot hout. Het lijkt mij een goed idee om deze eens nader te inspecteren. Jawel ik vind een exemplaar van een landslakje ik heb echt geen idee wat het is, maar het is compleet en zeker de moeite om te verzamelen. Aangezien ik foto’s aan het maken was had ik geen gripzakjes of iets dergelijks meegenomen. Dus ik moest meteen terug naar binnen om het veilig op te kunnen bergen want het is erg klein en fragiel.

Georgia, USA, Landslakken, Zoetwaterslakken, Schelpen, Schelp, Fossiele schelpen

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!