Privé collectie

Privé collectie

Fossielen, Mineralen, Schelpen, Gesteenten en Meteorieten vormen samen mijn verzameling. Ik helaas maar een klein deel van mijn materiaal door het zelf zoeken, omdat ik hier helaas niet heel vaak de gelegenheid toe heb. De grootste oorzaak hiervan is dat alle vindplekken van fossielen & mineralen op enorme rij afstand liggen ook wonen wij op een heiachtige grond wat helaas niet heel bevorderlijk is voor de diversiteit van gastropoden. Hierom maak ik graag gebruik van alle ganbare methoden om aan nieuw materiaal te komen. (waar mogenlijk) zoeken, ruilen en kopen hierdoor krijg je ook makkelijk materiaal van plekken waar je zelf waarschijnlijk nooit gaat komen zoals gesloten fossielen locaties.

De opslag

De basis van de collectie is voor mij een grote oude ladekast met 32 laatjes die niet heel hoog zijn. Dit maakt ze ideaal om objecten in op te bergen. De kast zelf mag dan veel ruimte innemen, het bied enorm veel opslag mogelijkheden. Het 2e voordeel is dat je altijd heel makkelijk bij het materiaal kunt omdat het netjes op categorie in de kast ligt. Naast deze kast is er nog een vitrine en 2 aparte kastjes voor de schelpen. Zie de foto’s hier onder om een correct beeld te vormen. 

* Foto 1; Overzicht helemaal links achter de kast ziet u de schelpen kast verstopt, vervolgens de kast zelf, dan de vitrine en als laatste mijn preparatie werkplaats. 
* Foto 2; Enkele lades gevuld met fossielen onder, de fossiele haaientanden in het midden ziet u de fossielen koralen byrozoa en sponzen en boven in ziet u de fossielen zee-egels en andere stekelhuidigen.

* Foto 3; Om een klein beeld te vormen van mijn mineralen collectie. Onder in ziet u de oxiden en boven in zijn alle sulfieden te vinden. Foto 4; u ziet het bovenste grote vak in de kast wat ik heb opgevult met het grootste deel van mijn agaten collectie, natuurlijk met een stuk chalcedoon.

* Foto 5; De gesteente collectie ofwel de peterologische collectie bij mij omvat het een wat dieper laatje. 
* Foto 6; De schelpen collectie met in het bovenste laatje de trochidae in het midden de tweekleppigen en onder in de scaphopoda en cephalopoda. 

Informatie opslag

Bij veel verzamelingen is de opslag van informatie een groot probleem. Dit is de voornaamste reden voor het verlies van informatie. Dit heb ik recent opgelost door een extra website. www.mineralen-fossielen.nl hierdoor is de verzameling voor iedereen te bekijken, wat informatie kan opleveren zowel voor mij zelf als voor anderen. Ook de webshop collectie is hier bij opgenomen om zo een mega database te kunnen realiseren. De beschikbare stukken kunt u herkennen aan een apparte codereeks & Link.