Platycarpus ptychodon

4,99

Excl. BTW: 4,99

Beschikbaarheid:
2
Model:
Mosasauridae

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Fossielen Webshop 0173
Soort : Platycarpus ptychodon / Arambourg, 1945
Vindplaats : Oued Zem, Marokko
Ouderom : Maastrichtiaan, Krijt +/- 70 Miljoen jaar oud.

Lengte : 26 tot 27 mm
Breedte : 12 tot 14 mm
Hoogte : 8 tot 10 mm
Let op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Platycarpus ptychodon
Platycarpus ptychoon is een zeldzamere mosasaurus soort die gevonden word in fosfaatmijnen van Marokko. Mosasauriërs zijn een groep van uitgestorven reptielen en geen zee- dinosauriërs zoals vaak word gedacht.  De naam mosasaurus is afgeleid uit het latijn en betekend Maas. Naar de rivier de maas, waar de 1e fossielen in de buurt zijn aangetroffen. Exacter in het mergellandschap van Limburg, Nederland. Mosasauriërs leefden tijdens het krijt en waren de toproofdieren uit de zeeën van hun tijd. De hier aangeboden tanden zijn allen iet wat beschadigt en daarom goedkoper dan normaal maar % 100 origineel.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dinosaurus fossielen

Deze dieren spreken ieder tot de verbeelding, van de gigantische sauropoden (langnekken) tot de theropoden (vleeseters) en alles hier tussen in. Vaak is het strikt verboden om dinosaurus materiaal te verhandelen door de enorme wetenschappelijke waarde. Maar ook hier zijn uitzonderingen op, zodat ook voor de verzamelaar leuke stukjes dino te bemachtigen zijn. Ibe’s naturalhistory levert daarom een zorgvuldig uitgezocht aanbod aan bereikbaar materiaal. Zodat ook jij je handen kan leggen op deze bizarre beesten.

Fossielen kopen

Fossielen zijn alle versteende resten van organismen. Het woord fossiel komt uit het Latijn en betekend ; voorwerp dat is opgegraven. Fossielen worden over heel de wereld aangetroffen in een hele reeks van gesteenten. Toch bieden sedimentaire gesteenten de beste mogelijkheden voor fossilisatie, maar dat betekend niet dat fossielen niet in andere gesteenten gevonden worden. Er zijn wereldwijd een hele groep mensen die fossielen verzamelen. Het aanleggen van een paleontologische collectie word ook voor de amateur steeds toegankelijker, deels omdat een bredere kennis is. En deels omdat tegenwoordig ook een levendige fossielenmarkt is ontstaan. Het kost niet veel moeite meer om via internet een echt fossiel te bestellen. Vaak ontbreken echter gegevens zoals naam, vindplaats en ouderdom die voor echte verzamelaars van groot belang zijn. www.mineralenenfossielenkopen.nl is er voor en door verzamelaars, dus ik lever altijd fossielen met de juiste gegevens!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder