Zwerfstenen

Verfijnd zoeken
  • Bewaring
  • Geologisch tijdperk
  • Land van Herkomst
  • Zwerfstenen

Zwerfstenen

Er is een bepaalde groep stenen verzamelaars die zich richt op zwerfstenen. Zwerfstenen zijn stenen die aangevoerd zijn vanuit andere locaties.  In Nederland heeft de wetenschap zich hier lang mee bezig gehouden in verband met de verschillende ijstijden die ons land in de greep hebben gehad. Toch is het verzamelen van zwerfstenen tegenwoordig meer een liefhebberij dan een wetenschap.

Categorieën

Zwerfstenen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen. Namelijk de Noordelijke zwerfstenen; Zwerfstenen uit voornamelijk Scandinavië. En de Zuidelijke Zwerfstenen; aangevoerd door de grote rivieren zoals de maas en de rijn. Van deze laatste groep zijn de stenen vaak afkomstig uit Duitsland, Frankrijk en eventuele andere omliggende landen. Toch zijn de noordelijke zwerfstenen meer in trek. Dit komt omdat het vaak mooiere stenen zijn. Veelal granieten, porfieren en dergelijke gesteente. De zuidelijke zwerfstenen hebben over het algemeen doffere kleuren en het zijn bijvoorbeeld vaak kwartsieten, radiolarieten en zo nog een aantal.

Gidsgesteenten

Een klein deel van al die zwerfstenen die ons land rijk is zou men kunnen omschrijven als gidsgesteenten. Gesteenten die in verband kunnen worden gebracht met de locatie waar ze werkelijk vandaan zijn gekomen. Dit is wat het zwerfstenen verzamelen zo leuk maakt, er zijn zelfs zwerfstenenverzamelaars die het hun levensdoel hebben gemaakt alle soorten gidsgesteente te verzamelen!

Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!
Chonetes (1)

Chonetes (1)

5,00

Nummer : 1. Soort : Chonetes Sp, / (Fisher de Waldheim, 1830) Vindplaats : (Zwerfsteen) Neuenkirch.....

Jaspis breccie

Jaspis breccie

4,50

Soort : Jaspis breccie Vindplaats : Maashorst, Noord-Brabant, Nederland Lengte : 5.8 cm Breedte.....

Revienkwartsiet

Revienkwartsiet

4,50

Specimen Nummer : Zwerfstenen Webshop 0001 Soort : Revienkwartsiet Gidsgesteente voor de Ard.....

Zandsteen

Zandsteen

2,00

Specimen Nummer : Zwerfstenen, Webshop 0003 Soort : ijzer-zandsteen Vindplaats : Noord-Braband, Ne.....