Marcasietknollen

0,75

Excl. BTW: 0,75

Beschikbaarheid:
36
Model:
Sulfiden

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Specimen Nummer : Mineralen Webshop 0004
Soort : Marcasiet
Vindplaats : Wissant, Frankrijk
Hardheid : 6 tot 6.5
Chemische Formule : FeS2

Lengte : 13 tot 30 mm
Breedte : 11 tot 24 mm
Hoogte : 8 tot 22 mm
Let Op! We hebben meerdere op voorraad, deze kunnen afwijken in kleur en grote.
Markasiet
Markasiet is de Orthonombische pseudomorf (zelfde mineraal ander kristalstelsel) van het mineraal pyriet de chemische formule is dan ook gelijk namelijk FeS2. Het grootste verschil tussen marcasiet en pyriet is dat markasiet niet per se stabiel hoeft te zijn het mineraal kan dus wegrotten. Dit is niet altijd te voorkomen maar het beste is wel om dit mineraal in een apart luchtdicht doosje te bewaren. De naam komt uit het Arabisch van het woord Makraschit dat sloeg op alle mineralen die wat weg hadden van dit mineraal. Net als pyriet is markasiet een ertsmineraal, Wil je meer weten over ertsmineralen? 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ertsmineralen

Omdat het ontzettend interessant is en omdat er vaak veel vraag naar is heb ik de categorie ertsmineralen toegevoegd. Hierin komen alle mineralen naar voren die als erts verwerkt worden voor industriële toepassingen. Het zal voor een deel overlappen met de categorie mineralen algemeen. Omdat veel specimens in beide categorieën thuis zullen horen. Wil je naast dit alles nog meer weten over ertsmineralen? Lees dan mijn blog Alles Over Ertsmineralen via deze LINk.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken. Het is voor velen een hobby om deze bijzondere stenen te verzamelen, van fonkelende kristalletjes tot opake ruwe rotsten alles komt naar voren. Vindplaatsen zijn er over de hele wereld en het bezoeken van groeves, mijnen en bergen zijn goede manieren op de collectie aan te vullen. Maar dat niet alleen er is ook een zeer levendige markt op het internet. Mineralen zijn daar gemakkelijk aan te komen. Maar niet zelden ontbreekt de vindplaats, dit maakt het kristal voor een echte liefhebber waardeloos. Dit is het geen ik mij mateloos aan kan irriteren en daarom wil ik hier verandering in brengen. Mineralenenfossielenkopen.nl is dan ook altijd de eerste keus!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder