Zonnesteen Freeform

20,00

Excl. BTW: 20,00

Excl. BTW:
20,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Cabochons

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Zonnesteen / var. Oligoclaas of Microclien
Land van Herkomst : Noorwegen
Hardheid : 6 tot 6.6
Chemische Formule : K(AlSi3O8)
Gram : 8.98 
CT : 44.90

Lengte : 27 mm
Breedte : 23 mm
Hoogte : 11 mm
Zonnesteen Freeform Cabochon
Dit is een vrij forste/zware freeform zonnesteen cabochon uit Noorwegen. De steen is licht roze van kleur met een paar bijna rode vlekken, en in sommige van deze vlekken zitten de flashes die zo typisch zijn voor zonnesteen. Zonnesteen is een variant van oligoclaas of microlien de flashes in het mineraal worden veroorzaakt door insluitsels van de mineralen hematiet of ilmeniet.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Cabochons

Zeker 90 % van alle geslepen stenen op mijn website zijn zelf geslepen stenen. En anders dan de meeste slijpers kies ik er graag voor om te werken met materiaal dat anderen links laten liggen. Het mooiste voorbeeld hiervan is fossiel koraal, maar denk ook aan de vele gesteenten als graniet, gneis, breccia en conglomeraat. Hiernaast doe ik natuurlijk ook veel met de gangbare mineralen en slijp eigenlijk alles wat ik maar in handen krijg. Het resultaat zal niet altijd perfect zijn, maar dat is een van de keerzijden van zelfgeslepen stenen. Daarvoor in plaats krijg je veel exclusievere slijpsels. En is het veel persoonlijker dan wanneer je de zoveelste dezelfde fabriek-cabochon in een sieraad of verzameling verwerkt.

Eventueel ben ik ook berijdt om op verzoek stenen te slijpen, wel bij voorkeur van materiaal dat ik hier zelf heb liggen. Dit omdat wanneer men zelf stenen heeft ik niet het risico wil lopen dat deze dankzij interne scheuren breken, of dat het mis gaat om andere redenen.

Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn. Er zijn allerlei stenen op de markt. maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om tot namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat. 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder