UV Licht

Filter
  • Gastropoda
  • Land van Herkomst

UV Licht

UV staat voor ultraviolet, het is een vorm van straling die voor het menselijk oog net niet waarneembaar is. Onder normale omstandigheden kunnen wij uv licht dus ook niet waarnemen. Toch is het in de natuur wel heel veel voorkomend. Onder andere schorpioenen en verschillende soorten koralen reageren op uv licht. Het hoe en warom is nog niet precies duidelijk. En inmiddels is de techniek zover dat we bepaalde lampen hebben ontwikkeld die wel reageren op uv licht. Door deze lampen zien wij alsnog welke organismen en objecten reageren onder uv licht. Het mooie hier aan is dat alles vaak extra felle kleuren krijgt. Bijvoorbeeld mineralen staan bekend om hun sterke reactie onder uv light maar ook sommige soorten schelpen en fossielen reageren op uv licht.

Let Op! Ik zal niet van alle items in deze categorie een foto maken onder uv licht. Maar u kunt er van uit gaan dat alles in deze categorie reageert op uv licht.

Deze website levert niet alleen unieke stukken, maar ook de beste prijs / kwaliteit. En altijd voorzien van de juiste info & goede foto's!