Turkoois - Arizona

3,50

Excl. BTW: 3,50

Excl. BTW:
3,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Ruwe Edelstenen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Soort : Turkoois
Staat van herkomst : Arizona, USA
Hardheid : 5 tot 6
Chemische Formule : CuAl6(PO4)4(OH)8 · 4H2O

Lengte : 8 tot 20 mm 
Breedte :  5 tot 16 mm
Hoogte : 4 tot 7 mm
Bij turkoois lever ik echtheidsgarantie! Dit omdat turkoois veel nagemaakt & bewerkt word. Met andere woorden als jij kunt bewijzen dat deze turkoois nep of bewerkt is dan krijg jij je geld terug. En natuurlijk word dit product dan verplaatst naar de categorie fake mineralen.
Turkoois
Turkoois is een koper mineraal en om precies te zijn een koper-aluminium-fosfaat met als chemische formule CuAl6(PO4)4(OH)8 · 4H2O. De kleur kan varieren van lichtgroen en turquoise tot blauw maar de streepkleur is altijd wit of blauw-achting. Turkoois niet genoemd naar de kleur turquoise maar naar het land Turkijë, via dit land berijkte de 1e turkoois edelstenen europa. Het mineraal is bekend van het midden oosten maar ook uit Arizona in de VS word het veel gewonnen. Veel turkoois is behandeld om het te verstevigen, want het kan erg zacht zijn. Daarnaast word het ook op verschillende methoden nagemaakt, bijvoorbeeld door kleine stukken echte turkoois te verlijmen zodat het weer een groter geheel is. De bekendste vervalsing is wel howliet die blauwgeschilderd op turkoois lijkt en dan ook veelvuldig zo verkocht. Deze laatste is er uit te pikken omdat de kleuren vrij egaal zijn in een stuk en wanneer men de steen kapot maakt zie je de witte binnenkant van het howliet.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ruwe Edelstenen

Wij leveren alles voor de slijper. Met een groots aanbod in ruwe edelstenen van de simpelere Carneool tot toermalijn en smaragd. Wilt u gaan slijpen en zoekt u stenen check eerst www.mineralenenfossielenkopen.nl Voor het mooiste aanbod aan ruw materiaal.

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Edelstenen

Al sinds de oudheid verwerkt men edelstenen voor allerlei doeleinden je zal al snel gaan denken aan sieraden en andere siervoorwerpen. Echter de meeste edelstenen worden op zeer grote schaal verwerkt in onze industrie. Toch zijn edelstenen nog het meest geliefd als ze gefaceteerd of cabochon geslepen zijn. Er zijn allerlei stenen op de markt maar een enkele mag je ook werkelijk edelsteen noemen er gelden een aantal eisen om voor namelijk de hardheid, zuiverheid en kwaliteit.  Alle stenen die niet aan deze eisen voldoen noemt men sierstenen. Een of andere **** heeft de term halfedelstenen ingevoerd, dit is echter een onofficiële term die nergens op slaat.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder