Sfaleriet

3,50

Excl. BTW: 3,50

Excl. BTW:
3,50
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Micromount Mineralen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving
Soort : Sfaleriet
Vindplaats : Becke-Oese, Duitsland
Harhdeid : 3.5 tot 4
Chemische Formule : ZnS

Lengte : 15 mm
Breedte : 14 mm
Hoogte : 12 mm
Sfaleriet
De originele naam van sfaleriet is blende ook wel zinkblende, het is dan ook een van de belangerijkste zink ertsen. Het mineraal heeft de chemische formule ZnS en is daarmee een zinksulfide. IJzer kan echter ook in relatief grote hoeveelheden in het mineraal aanwezig zijn en calcium in relatief kleine hoeveelheden. Het mineraal kan allerlei kleuren hebben maar is over het algemeen oranje bruin achtig van kleur. De streepkleur daar in tegen is altijd lichtgrijs of lichtbruin. Wurtziet heeft een ander kristalstelsel maar de zelfde chemische formule (Polymorf kristal). Sfaleriet heeft een hars of diamantglans en de breuk is oneffen.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Micromount mineralen

Het verzamelen van micromounts is voor velen een hobby aan zich, deze kleine doosjes met veelal prachtigemineralen zijn zeer populair. Er is een hele groep mineralenverzamelaars die zich concentreert op dit onderwerp. Omdat de mineralen kleiner zijn is er een grotere diversiteit aan soorten/zeldzaamheden. Nadeel is dat je algauw een hele goede microscoop nodig hebt om alles goed te kunnen bekijken. Een veel genoemd voordeel daar in tegen is dat ieder specimen maar een minimale ruimte inneemt. www.mineralenenfossielenkopen.nl bied altijd een prachtig aanbod aan micromounts dus sla uw slag!

Mineralen Kopen

Bent u van plan mineralen te kopen? Als u een interessant stukje ziet, kijk de naam dan even goed na en zoek hem op. Er zijn namelijk veel vervalsingen op de markt. Controleer ook altijd of er een volledige vindplaats omschrijving bij zit. Dit is voor de verzamelaar namelijk van enorm belang, en je zou gerust kunnen zeggen dat een mineraal zonder vindplaats niets waard is. De beste plek om mineralen te kopen is natuurlijk www.mineralenenfossielenkopen.nl het mooiste materiaal en altijd voorzien van een hoop informatie. O ja voor fake's maak ik gewoon een apparte categorie, alles om vervelende verassingen te voorkomen.

Wat is een mineraal? 

Om tot een mineraal gerekend te kunnen worden moet een steen/chemische samenstelling aan bepaalde eisen volden dit zijn als volgt :

  • Het mineraal moet in de natuur “zonder menselijk toedoen” gevonden worden 
  • Het mineraal moet een eigen chemische formule en een eigen kristalrooster hebben
  • Het mineraal moet in vaste vorm verkeren. “dus geen bijvoorbeeld geen gas”

Kun je al deze eigenschappen aan het Mineraal Toerekenen? Dan pas mag je officieel van een Mineraal spreken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder